5 saker att tänka på innan du beställer

Om du någon gång näthandlat så vet du som beställt att produkterna inte alltid motsvarar dina förväntningar. Vad gäller reklamprodukter kan det bli en tråkig och dyr historia om man chansar eftersom vi inte har någon möjlighet att skicka tillbaka färdigtryckta produkter. Därför listar vi 5 tips här nedanför som kan vara bra att tänka på innan du beställer.

1. Beställa prov. Innan du lägger en beställning kan det vara bra att ta in ett prov. Vi hjälper dig gärna att beställa. Det är ett bra sätt att utvärdera kvalité, färg, form och storlek, om det är avgörande för er. Ta in ett par prover och diskutera vad som passar er!

2. Har du skickat in i rätt format? I de flesta fall måste det vi trycker vara i vektor-format, vill du veta mer om vektor-grafik så har vi gjort ett inlägg om just det här.

3. Kontrollera att allt stämmer. Ibland händer det att kunder missar att kontrollera korrekturet och offerten vi skickar ut. Då vi ska tolka beställningen, lämnas det utrymme för feltolkning och därför är det viktigt med ömsesidigt godkännande. Vi trycker efter det man senast godkänt därför är det viktigt att kontrollera nedanstående punkter innan du beställer

  •  Antal. Viktigt att tänka på är att det ibland inte går att trycka just det antal du önskat, vi anger därför det antal som är närmast ditt önskemål, ibland färre ibland fler. Kontrollera därför om det passar dig.
  • Storlek. Har du blandat storlekar för en och samma produkt, kontrollera att det vi uppfattat rätt antal av varje färg.
  • Färg. Då vi har ett väldigt brett sortiment kan det ibland finnas olika nyanser av en samma färg på produkterna, till exempel mörkblå och marinblå. Kontrollera att det är rätt nyans specificerad.

4. Rätt datum. Vi skiljer på två olika datum hos oss på Medtryck. Vi arbetar med två olika typer av leveransdatum; uppskattat och avtalat. Uppskattat är standard. Ett uppskattat leveransdatum anges i veckor och räknas från den dag då du godkänt korrektur och offert på Mina Sidor, avvikelser kan förekomma på ett uppskattat datum. Avtalad deadline anges som ett exakt datum och avser den dag då du som beställare avtalat att du senast ska ha produkterna. Hur ser det ut för er? Ska ni iväg på ett event om två veckor event eller bunkrar ni bara upp kontorsmaterial?

5. Du har bara godkänt offerten. Tänk på att du måste godkänna både offert och korrektur på Mina Sidor för att det ska bli en giltig beställning, detta för att undvika eventuella misstag som tidigare nämnt.

Har du några frågor tveka inte och höra av dig!

Skärmavbild 2017-09-12 kl. 10.53.55